Sedula aanvragen voor op Curaçao

Hiermee wordt u officieel inwoner op Curaçao!

Inschrijven op Curaçao

Wanneer u uw Verklaring van Rechtswege hebt aangevraagd en is toegewezen, kunt u de Sedula aanvragen. De Sedula is het officiële identiteitsdocument op Curaçao. Hiermee legitimeert u uzelf als ingezetene van Curaçao.

Op het moment dat u een Sedula wilt aanvragen, dient u uitgeschreven te zijn in uw eigen thuisland. Op het moment dat u geen Sedula hebt dan mag u maximaal 6 maanden per kalenderjaar als toerist op Curaçao verblijven. Gaat u werken of stagelopen op Curaçao dan heeft u voldoende aan een Verklaring van Rechtswege. In de volksmond wordt dit vaak een werkvergunning of stagevergunning genoemd. Maar ondanks dat u uzelf niet hebt ingeschreven als inwoner van Curaçao mag u aan het werk op Curaçao. Het is dus mogelijk om gewoon legaal op Curaçao te werken of stage te lopen zonder u in te schrijven.

Heeft u uw Verklaring van Rechtswege nog niet aangevraagd? Schakel onze hulp in en wij zullen dit voor u aanvragen!

Verklaring van Rechtswege registreren

Voordat u de Sedula gaat aanvragen, laat u eerst uw Verklaring van Rechtswege registreren. Als eerste gaat u hiervoor naar de Toelatingsorganisatie op Curaçao. U neemt dan uw paspoort en kopie van uw Verklaring van Rechtswege mee. Na controle krijgt u dan een mooie stempel in uw paspoort. U kunt hiervoor online een afspraak maken.

Vervolgens gaat u naar de burgerlijke stand, dit wordt ook wel Kranshi genoemd. U trekt bij binnenkomst een nummertje en wacht totdat u wordt opgeroepen.

*TIP: ga zo vroeg mogelijk heen, de kans dat u dan snel aan de beurt bent is groter 🙂

U hebt de volgende documenten nodig:

De medewerker schrijft u dan definitief in het bevolkingsregister. Deze inschrijving heeft een verwerkingstijd van drie werkdagen. Na deze drie dagen kunt u dan ook uw Sedula aanvragen.

Sedula aanvragen

Als u bent ingeschreven in het bevolkingsregister op Curaçao, kunt u direct een afspraak maken bij Kranshi om uw Sedula aan te vragen! Een afspraak kunt u op verschillende manieren aanvragen, dit kan telefonisch via het nummer 433 3123, ter plekke in Kranshi of online. De agenda is vaak goed gevuld, dus schrik er niet van als het een aantal weken duurt voordat u een afspraak kunt maken. http://sita.gobiernu.cw

Wanneer dan eindelijk de dag is aangebroken, moet u wel een aantal dingen meenemen:

Ter plekke wordt er een foto van u gemaakt welke op uw Sedula komt! De Sedula wordt direct geprint dus wanneer u naar buiten loopt bent u officieel inwoner van Curaçao!

logo

Stagevergunning

Wanneer u op Curaçao komt stagelopen dan heeft u een Stagevergunning nodig voor de duur van jouw stageperiode.

logo

Werkvergunning

Gaat u (vrijwilligers-) werk doen op Curaçao? Dan heeft u een werkvergunning nodig om aan de slag te kunnen.

logo

Verblijfsvergunning

Langer dan zes maanden verblijven op Curaçao? Dit kan als pensionado, rentenier of met voldoende eigen middelen.