VRW - Verklaring van Rechtswege voor Curaçao

Wilt u gaan werken, stagelopen, wonen of langer dan zes maanden verblijven op het mooie Curaçao? Dan heeft u een VRW nodig.

Verklaring van Rechtswege aanvragen

Als Nederlandse toerist mag u per jaar zes maanden op Curaçao verblijven. Gaat u werken of stagelopen op Curaçao, dan dient u altijd een Verklaring van Rechtswege aan te vragen, ongeacht de duur van uw stage of werk.

Het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege is een lange procedure en vanuit Nederland moet u al een en ander regelen. U hebt namelijk diverse documenten nodig die u vanuit Nederland opvraagt. U heeft bijvoorbeeld altijd een geldig paspoort en een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. Daarnaast nog een aantal documenten, maar deze zijn afhankelijk van het doel van de aanvraag van uw Verklaring van Rechtswege.

Er zijn dus vele stappen te ondernemen voordat u een Verklaring van Rechtswege daadwerkelijk in uw bezit heeft. Omdat de informatievoorziening vanuit de overheid nog erg summier is en er vaak onduidelijke informatie wordt verschaft is het aan te raden om een professional zoals ons in te schakelen. Wij zijn namelijk op de hoogte van de wet- en regelgeving en weten exact welke documenten u nodig heeft voor uw Verklaring van Rechtswege.

logo

Stagevergunning

Wanneer u op Curaçao komt stagelopen dan heeft u een Stagevergunning nodig voor de duur van jouw stageperiode.

logo

Werkvergunning

Gaat u (vrijwilligers-) werk doen op Curaçao? Dan heeft u een werkvergunning nodig om aan de slag te kunnen.

logo

Verblijfsvergunning

Langer dan zes maanden verblijven op Curaçao? Dit kan als pensionado, rentenier of met voldoende eigen middelen.

Leges en duur aanvraag

Het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege kost tijd en de beslistermijn van de overheid is niet mis, namelijk maximaal vier maanden. Gelukkig wijst de praktijk uit dat het doorgaans binnen acht weken is besloten. Overigens hoeft u deze beslistermijn als Nederlander niet in Nederland af te wachten! U mag namelijk na indiening aanvraag al werken of stagelopen op het eiland. U ontvangt na indiening van de aanvraag een bevestigingsmail en deze mail is een GO voor u om te mogen werken en stagelopen op Curaçao!

De kosten voor het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege zijn vrij prijzig. Het is daarom extra van belang dat uw aanvraag goed wordt ingediend. Wordt uw aanvraag namelijk afgewezen dan dient u opnieuw de leges betalen als u een nieuwe aanvraag wilt indienen. Erg zonde dus om hier fouten in te maken. De leges hangen af van het doel waarvoor u een Verklaring van Rechtswege aanvraagt. Voor stagiaires betreffen de leges ANG 525 en voor wonen/werken ANG 615!

Stagevergunning

Als u gaat stagelopen op Curaçao heeft u ook een Verklaring van Rechtswege nodig, meestal een stagevergunning genoemd. Dit betreft een aparte categorie en u dient dan ook andere documenten aan te leveren bij de aanvraag. Wij kunnen u hierbij helpen en de aanvraag voor u indienen. Zo heeft u er zelf geen omkijken meer naar.

Werkvergunning

Werken op Curaçao is een hele leuke ervaring en er zijn voldoende mogelijkheden om aan een leuke job te komen. Om legaal te mogen werken op Curaçao dient u een Verklaring van Rechtswege aan te vragen. In de volksmond wordt dit wel een werkvergunning genoemd. Ook hier zijn de aan te leveren documenten anders.

Het aanvragen van een werkvergunning op Curaçao is niet voor iedereen even gemakkelijk, denk hierbij aan het soort werk wat u gaat uitvoeren. Het aanvraag systeem onderscheidt namelijk diverse categorieën werksectoren. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan, vraag dan een werkvergunning via ons aan. Wij kunnen u helpen met het verzamelen van de juiste documenten.

Verblijfsvergunning

Wanneer u niet komt werken of stagelopen op Curaçao dan komt u automatisch in de lastigste categorie terecht. En met lastig bedoelen wij dat het aanvragen van de Verklaring van Rechtswege dan meer haken en ogen heeft dan bovenstaande twee categorieën. Dit heeft vaak ermee te maken dat een heel gezin emigreert naar Curaçao of dat u als pensionado/rentenier op het eiland komt wonen. Hiervoor helden andere regels maar ook moeten er meer documenten worden ingediend. Denk hierbij aan garantiestellingen en bankverklaringen dat u voldoende middelen heeft om u en uw eventuele gezin te onderhouden.

Wij kunnen u natuurlijk helpen om de Verklaring van Rechtswege aan te vragen. Vooraf zullen we dan samen uw situatie bepalen en geven wij u alle informatie die u nodig heeft waarna wij de vergunning aanvraag voor u zullen indienen.

Wilt u ook graag onze hulp inschakelen bij het aanvragen van uw Verklaring van Rechtswege? Vraag dit dan online bij ons aan en wij zorgen ervoor dat uw aanvraag wordt ingediend!

logo

Stagevergunning

Wanneer u op Curaçao komt stagelopen dan heeft u een Stagevergunning nodig voor de duur van jouw stageperiode.

logo

Werkvergunning

Gaat u (vrijwilligers-) werk doen op Curaçao? Dan heeft u een werkvergunning nodig om aan de slag te kunnen.

logo

Verblijfsvergunning

Langer dan zes maanden verblijven op Curaçao? Dit kan als pensionado, rentenier of met voldoende eigen middelen.