Stagevergunning Curaçao

Schakel onze hulp in en uw Stagevergunning is binnen no time aangevraagd!

Stagelopen op Curaçao

Jaarlijks komen er duizenden studenten naar Curaçao om hier stage te lopen. Een paar maanden heerlijk genieten van het tropische klimaat en het koude Nederland even vaarwel zeggen. Doordat er op Curaçao veel internationale organisaties zijn gevestigd, is het vaak erg leerzaam om hier stage te lopen.

Wanneer u gaat stagelopen op Curaçao hebt u een Verklaring van Rechtswege nodig. Deze verklaring wordt in dit geval vaak een stagevergunning genoemd. Ongeacht de duur van uw verblijf op Curaçao, u heeft al bij een dag stagelopen een stagevergunning nodig. De overheid vindt het cruciaal dat iedereen die zich op de werkvloer begeeft, legaal mag werken.

Controle aangescherpt

Sinds 2015 heeft de immigratiedienst van Curaçao de controle op mensen die komen stagelopen aangescherpt. Voorheen bleek dat er te veel studenten waren die zonder stagevergunning aan het werk waren. Om dit te beperken worden de controles bij vliegvelden strenger. Wij raden dan ook te allen tijde aan om tijdig een stagevergunning aan te vragen. De overheidskosten voor deze stagevergunning zijn voor studenten ANG 525, ongeveer € 265,--.

Regelwerk stagelopen op Curaçao

Als u gaat stagelopen op Curaçao dan moet er nogal wat geregeld worden. Een van de belangrijkste dingen zijn het regelen van een stageplaats. Soms kunt u via uw eigen school al een stageplaats komen, maar soms moet u zelf ook op zoek gaan naar een leuke stageplaats.

Het is een feit dat de bedrijven op Curaçao minder snel en adequaat reageren dan u gewend bent in Nederland. Het is daarom ook van belang om vroeg te starten met uw zoektocht naar de perfecte stageplaats. Bij het aanvragen van uw stagevergunning heeft u bijvoorbeeld ook een werkgeververklaring nodig van het stagebedrijf.

Naast het regelen van een stageplaats moet er nog veel meer geregeld worden, denk aan een goede reisverzekering maar ook een aanvullende ziektekostenverzekering met werelddekking. Het is wel zo fijn dat wanneer u wat mankeert, u de kosten kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Bovendien is het verplicht om verzekert te zijn als u op Curaçao wilt stagelopen.

Stagevergunning aanvragen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het regelen van alle andere zaken erg belangrijk en tijdrovend voor u zijn. Daarom willen we u graag helpen door uw stagevergunning aan te vragen. Wij nemen al het regelwerk uit handen en zorgen ervoor dat uw aanvraag tijdig de deur uit is. Wij weten precies wat u nodig heeft en hoe lang het aanvragen ervan duurt. Op deze manier kunnen we u voorzien van een goede tijdsplanning wanneer een vereist document moet binnen zijn.

Door ons uw Verklaring van Rechtswege aan te laten vragen, heeft u al een zorg minder. Voor een klein bedrag regelen wij alles omtrent de stagevergunning voor u.

Studentenhuizen op Curaçao

Voordat u een stagevergunning kunt aanvragen, dient u uw huisvestiging reeds te hebben geregeld. In de aanvraag dient u namelijk uw toekomstige verblijfsadres in te vullen. Uiteraard kunnen wij u ook hiermee helpen.

Neem vrijblijvend een kijkje via onderstaande knop en reserveer uw kamer zodat u door kunt voor een belangrijk onderdeel; namelijk uw Stagevergunning!

Stagevergunning aanvragen

In ons pakket

Éénmalig tarief

Dit is excl. de verplichte leges aan Curaçao voor stagiairs en documentkosten. De leges zijn 525 ANG (Antiliaanse guldens) en de documentkosten zijn ongeveer € 50,-

In goede handen

Weet u niet precies wat u moet doen, maar wilt u het wel goed doen? Met onze jarenlange ervaring is uw stagevergunning aanvraag bij ons in goed handen.

Stagevergunning voor Curaçao

Focus u op de leuke dingen dan focussen wij ons op uw Stagevergunning aanvraag! Als u wenst dat wij uw stagevergunning aanvragen, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op en geven wij u alle informatie die u nodig heeft. Wij zullen dan starten met het aanvragen van de belangrijke documenten en geven u uitleg wat u zelf kunt doen. Op deze manier heeft u een handig stappenplan die we samen volgen.

Als alle documenten zijn verzameld, dan zullen wij de online aanvraag voor u indienen. Nadat de aanvraag is ingediend mag u al legaal stagelopen op Curaçao. U hoeft dus niet eerst de uitslag af te wachten!

Mocht u dus een beetje te laat zijn met het aanvragen van een stagevergunning, geen paniek! Wij gaan ons best voor u doen om alles snel en soepel te laten verlopen, zodat het nog op tijd wordt aangevraagd.

Kortom, wilt u ook geen stress voor het aanvragen van uw Verklaring van Rechtswege? Geef dit dan uit handen aan ons en wij regelen het voor u!

Werkwijze

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, ontvangt u van ons een email met een stappenplan hoe u de juiste documenten dient aan te vragen.

Hierbij sturen we gelijk alle stukken mee die ingevuld dienen te worden voor de aanvraag van de benodigde documenten. Hierdoor hoeft u zelf niet meer op zoek te gaan naar de juiste werkwijze voor het aanvragen van jouw stagevergunning, Verklaring van Rechtswege.

Mocht u vragen hebben tijdens dit traject dan horen we het uiteraard graag van u en kunnen wij u verder helpen.

Indien uw situatie een andere benadering nodig heeft, dan kunnen we kijken of we een skype gesprek kunnen inplannen om alles goed door te nemen.