Verblijfsvergunning Curaçao

Wanneer u langer dan 6 maanden op Curaçao verblijft, heeft u een verblijfsvergunning nodig. Wij helpen u hier graag bij!

Verblijfsvergunning

Er zijn natuurlijk een tal van redenen waarom iemand naar Curaçao verhuist en wij begrijpen dit helemaal. Het is een heerlijk eiland waar u iedere dag kunt genieten van de zon, zee en het strand. Wie wil dit nou niet? U kunt alleen niet zomaar het vliegtuig pakken en dan op Curaçao een nieuw bestaan opbouwen. Er zal vooraf wel een vergunning moeten worden aangevraagd.

Wanneer u langer dan 6 maanden wilt verblijven op Curaçao dan heeft u een zogenoemde Verklaring van Rechtswege; VRW nodig. We gaan er in dit geval vanuit dat u niet naar Curaçao komt om te werken of stage te lopen. Er kunnen een aantal situaties op u van toepassing zijn en deze zullen we hieronder met u bespreken.

Heeft u vooraf al vragen voor ons? Dan kunt u ook eenvoudig een Eerste Consult aanvragen! Wij kunnen u dan op weg helpen en uw vragen beantwoorden.

Verblijfsvergunning voor pensionado / rentenier

Hoe heerlijk is het dat wanneer u hier op Curaçao kunt genieten van uw pensioen dat u in Nederland al die jaren heeft opgebouwd. Op Curaçao is er een speciale vergunning aanvraag voor penionado’s en renteniers.

Als pensionado of rentenier geniet u van fiscale voordelen door te wonen op Curaçao. Er zijn echter wel een paar voorwaarden waaraan u moet voldoen om als pensionado aangemerkt te kunnen worden:

Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden welke van toepassing zijn als u als pensionado/rentenier op Curaçao wilt wonen. Wanneer u als pensionado/rentenier wilt emigreren naar Curaçao, zullen wij voor de aanvraag u meer informatie verschaffen over het aanvraag traject en wat deze regeling eventueel voor u inhoudt.

Op basis van voldoende eigen middelen

U kunt natuurlijk ook naar Curaçao emigreren als u nog jong bent en hier een eigen bedrijf wilt starten. U zult dan een verblijfsvergunning moeten aanvragen op basis van voldoende middelen. Middels bankverklaringen en bankgarantie moet u kunnen aantonen dat u in uw eigen levensbehoefte kunt voorzien en geen gebruik maakt van de Curaçaose overheid om rond te komen. Houd er rekening mee dat u met deze vergunning niet mag werken. Wilt u alsnog in loondienst gaan wanneer u eenmaal op Curaçao bent? Dan kunt u een wijziging van uw verblijfsdoel aanvragen.

De overheid heeft bedragen vastgesteld die u minimaal per maand voor de duur van 12 maanden moet ontvangen om op basis van voldoende middelen een vergunning te krijgen. U dient er rekening mee te houden dat het ongeveer een maand tot twee maanden duurt voordat alle benodigde documenten binnen zijn.

Normbedragen voldoende geldelijke middelen:

Bij toelating van (voor) kinderen dienen de volgende normbedragen per kind aangetoond te worden:

Verblijfsvergunning Curaçao aanvragen

Houd er rekening mee dat het aanvragen van een verblijfsvergunning op basis van bovenstaande redenen een ingewikkeld proces is en dat hulp van een professional hierbij aan te raden is. Wanneer u namelijk uw aanvraag niet correct indient dan wordt de aanvraag afgewezen. Dit zou erg zonde zijn voor de leges die u heeft betaald voor de aanvraag.

Wij kunnen u bijstaan bij de aanvraag voor een Verklaring van Rechtswege en zullen u helpen met het verzamelen van de juiste documenten, waarna wij de aanvraag voor u indienen.

Verblijfsvergunning aanvragen

In ons pakket

Tarief per persoon

Dit is excl. de verplichte leges aan Curaçao en documentkosten. De leges zijn 615 ANG (Antiliaanse guldens) en de documentkosten zijn ongeveer € 50,-