Verblijfsvergunning aanvragen Curaçao

Blijft u langer dan zes maanden? Stay relaxed en wij kunnen uw Verklaring van Rechtswege aanvragen!

Verblijfsvergunning aanvragen

In ons pakket

Tarief per persoon

Dit is excl. de verplichte leges aan Curaçao en documentkosten. De leges zijn 615 ANG (Antiliaanse guldens) en de documentkosten zijn ongeveer € 50,-

Langer dan zes maanden op Curaçao verblijven

Komt u voor langer dan zes maanden naar Curaçao en gaat u (in het begin) niet werken of stagelopen op Curaçao? Dan heeft u alsnog een verblijfsvergunning c.q. Verklaring van Rechtswege nodig; VRW.

De aanvraagprocedure voor deze verblijfsvergunning is lastiger dan die van een werkvergunning of stagevergunning. Het is daarbij van belang dat u zich laat bijstaan door professionals die verstand hebben van de wet en regelgeving omtrent de verblijfsvergunning. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres. Wij weten de ins en outs van het aanvragen van een Verklaring van Rechtswege. Wanneer u ervoor kiest dat wij uw verblijfsvergunning aanvragen dan kunt u rekenen op goede begeleiding en een stappenplan voor het aanvragen van alle documenten.

Verblijven op basis van voldoende middelen

In onderstaand formulier kunt u uw verblijfsdoel invullen en wanneer u op basis van voldoende middelen een verblijfsvergunning wilt aanvragen, zullen wij u een email sturen met extra vragen zodat we volledig plan van aanpak kunnen maken voor u. Mocht de situatie een paar complexe vraagstukken bevatten, dan adviseren wij altijd om even via Skype contact met elkaar te hebben zodat we alles tot in detail op elkaar kunnen afstemmen.

Nadat alles voor ons en u duidelijk is geworden, zullen wij u een e-mail sturen met daarin de informatie en de benodigde documenten voor de vergunning aanvraag voor uw verblijf op Curaçao. Hierbij schetsen wij ook een tijdlijn voor wanneer u wat moet aanvragen aangezien sommige documenten maar een beperkte geldigheidsduur hebben. U moet er rekening mee houden dat het verzamelen van alle documenten ongeveer 5 weken duurt.

Als u alle documenten heeft ontvangen, dan kunnen wij voor u de aanvraag indienen. Hierbij hebben wij nog extra informatie nodig zoals uw huidige woonadres en uw toekomstige verblijfsadres op Curaçao. De overheid wil namelijk zeker weten dat u direct onderdak heeft voor als u zich vestigt op Curaçao.

Zodra de aanvraag is ingediend ontvangt u een bevestigingsmail van de aanvraag. De overheid heeft maximaal 4 maanden de tijd om te beslissen over uw Verklaring van Rechtswege aanvraag.

Verblijven als pensionado / rentenier op Curaçao

In beginsel ziet dit proces er hetzelfde uit als hierboven beschreven. Het enige verschil is dat wanneer u gebruik wilt maken van de pensionado regeling op Curaçao er veel meer geregeld moet worden. Dit is niet per definitie noodzakelijk voor uw Verklaring van Rechtswege, maar het is wel handig om van tevoren te weten waar u aan toe bent.

Wij kunnen u helpen met het aanvragen van een verblijfsvergunning voor u als pensionado of als rentenier. Vul hiervoor ook onderstaand formulier in en geef daarbij aan welk verblijfsdoel u heeft. Na ontvangst van het formulier zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen en kunt u aangeven of u graag meer informatie wilt ontvangen over de pensionado regeling op Curaçao. Ondertussen is het van belang dat wij een goed beeld hebben van uw situatie zodat wij het plan van aanpak goed kunnen samenstellen.

Zodra wij alle informatie hebben verzameld, zult u van ons een email ontvangen met alle informatie over de documenten. Als alles bij u is binnengekomen, zullen wij de aanvraag voor u indienen.

Emigreren met ander verblijfsdoel?

Bent u van plan om naar Curaçao te emigreren maar op basis van een ander verblijfsdoel? Dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wij kunnen u helpen met iedere Verklaring van Rechtswege aanvraag.

In goede handen

Weet u niet precies wat u moet doen, maar wilt u het wel goed doen? Met onze jarenlange ervaring is uw verblijfsvergunning aanvraag bij ons in goed handen.

Verblijfsvergunning

Focus u op de leuke dingen dan focussen wij ons op uw Stagevergunning aanvraag! Als u wenst dat wij uw stagevergunning aanvragen, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op en geven wij u alle informatie die u nodig heeft. Wij zullen dan starten met het aanvragen van de belangrijke documenten en geven u uitleg wat u zelf kunt doen. Op deze manier heeft u een handig stappenplan die we samen volgen.

Als alle documenten zijn verzameld, dan zullen wij de online aanvraag voor u indienen. Nadat de aanvraag is ingediend mag u al legaal stagelopen op Curaçao. U hoeft dus niet eerst de uitslag af te wachten!

Mocht u dus een beetje te laat zijn met het aanvragen van een stagevergunning, geen paniek! Wij gaan ons best voor u doen om alles snel en soepel te laten verlopen, zodat het nog op tijd wordt aangevraagd.

Kortom, wilt u ook geen stress voor het aanvragen van uw Verklaring van Rechtswege? Geef dit dan uit handen aan ons en wij regelen het voor u!

Werkwijze

Zodra wij de éénmalige vergoeding voor de complete aanvraag VRW hebben ontvangen, gaan wij direct aan de slag voor u en ontvangt u van ons een belangrijke e-mail met hierin een duidelijke stappenplan.

Hierbij sturen we gelijk alle stukken mee die ingevuld dienen te worden voor de aanvraag van de benodigde documenten, zo weet u welke documenten u nodig heeft voor de aanvraag en vraagt u niet de verkeerde documenten aan.

Mocht u extra vragen hebben tijdens dit traject, dan kunt u te allen tijde kosteloos contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen begeleiden waar gewenst.