Werkvergunning Curaçao

Werken op Curacao? Wij helpen u met de aanvraag voor uw werkvergunning!

Werkvergunning aanvragen

In ons pakket

Éénmalig tarief

Dit is excl. de verplichte leges aan Curaçao voor werkers en documentkosten. De leges zijn 615 ANG (Antiliaanse guldens) en de documentkosten zijn ongeveer € 50,-

Waarom een werkvergunning op Curaçao?

Ondanks dat Curaçao behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden is het voor Nederlanders verplicht om een werkvergunning aan te vragen als zij gaan werken of vrijwilligers werk gaan doen op Curaçao. De overheid vindt het belangrijk dat iedere werkende op het eiland verzekerd is en over de juiste papieren beschikt om legaal te mogen werken.

Zelfs als u maar voor een maand of een week naar Curaçao komt om te werken heeft u deze werkvergunning nodig. Gelukkig is de procedure voor het aanvragen van een werkvergunning voor Nederlanders minder streng in vergelijking tot niet-Nederlanders.

Moet mijn werkgever ook iets inleveren?

Bij de keuring van uw werkvergunning aanvraag zal er ook gecontroleerd worden bij uw toekomstige werkgever of u daadwerkelijk daar gaat werken. Dit maakt het aanvragen van een werkvergunning ook zo belangrijk en dus complexer. De werkgever dient een verklaring in te vullen en een stempel te verschaffen dat u daadwerkelijk bij dit bedrijf gaat werken.

Het voordeel is dat wij op Curaçao zijn gevestigd waardoor wij iedere stap op de voet volgen. Mocht u werkgever bijvoorbeeld niet goed begrijpen wat hij of zij moet aanleveren, dan zullen wij dit met uw toekomstige werkgever oppakken en ervoor zorgen dat deze documenten in orde zijn.

Kortom, neem geen risico met het aanvragen van uw werkvergunning want er hangt veel van af, namelijk of u wel of niet aan het werk kan op Curaçao. Wij helpen u daarom graag bij het aanvragen van een werkvergunning.

Nederlanders liggen goed in de markt​

Op Curaçao zijn veel internationale bedrijven die springen om opgeleide Nederlanders. Hierdoor is het eiland ook erg in trek bij Nederlanders en waarschijnlijk ook bij u.

Uiteraard zijn er ook vele banen in de toeristensector. Curaçao draait voornamelijk op toeristen en is niet seizoensgebonden. Komt u dus binnenkort naar Curaçao om te werken of bent u al op Curaçao maar wilt u gaan werken? Dan kunnen wij uw werkvergunning regelen!

Procedure werkvergunning aanvragen op Curaçao

Op het moment dat u wenst dat wij uw werkvergunning aanvragen, zal er een last van uw schouders vallen. Voor de aanvraag van uw Verklaring van Rechtswege (vergunning) zijn er namelijk nogal wat documenten mee gemoeid. U kunt niet binnen een dag uw aanvraag compleet maken, maar dit vergt voorbereiding en tijd. Dit proces nemen wij graag op ons, zodat u zich kunt focussen op de leuke voorbereidingen voor uw emigratie naar Curaçao.

Tegen een kleine vergoeding zullen wij alles in goede banen leiden en weet u exact waar u aan toe bent en wat de volgende stap in het aanvraagproces is. Wanneer u het aanvraagformulier invult, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op en sturen wij u een email met de aanvraagprocedure welke wij voor u gaan doorlopen.

Wij zullen alle benodigde informatie verschaffen en documenten opvragen die nodig zijn voor de werkvergunning. U dient er rekening mee te houden dat het ongeveer een maand tot twee maanden duurt voordat alle benodigde documenten binnen zijn. Zodra alles bij u binnen is, kunnen wij de werkvergunning aanvraag voor op Curaçao gaan indienen.

De overheid heeft maximaal 4 maanden de tijd om een beslissing te geven op uw aanvraag. Het grote voordeel voor u als Nederlander is, dat u direct aan de slag mag na indiening van uw werkvergunning aanvraag. U hoeft dus niet de beslissing af te wachten alvorens u aan het werk gaat.

In goede handen

Weet u niet precies wat u moet doen, maar wilt u het wel goed doen? Met onze jarenlange ervaring is uw werkvergunning aanvraag bij ons in goed handen.

Werkvergunning voor Curaçao

Focus u op de leuke dingen dan focussen wij ons op uw Stagevergunning aanvraag! Als u wenst dat wij uw stagevergunning aanvragen, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op en geven wij u alle informatie die u nodig heeft. Wij zullen dan starten met het aanvragen van de belangrijke documenten en geven u uitleg wat u zelf kunt doen. Op deze manier heeft u een handig stappenplan die we samen volgen.

Als alle documenten zijn verzameld, dan zullen wij de online aanvraag voor u indienen. Nadat de aanvraag is ingediend mag u al legaal stagelopen op Curaçao. U hoeft dus niet eerst de uitslag af te wachten!

Mocht u dus een beetje te laat zijn met het aanvragen van een stagevergunning, geen paniek! Wij gaan ons best voor u doen om alles snel en soepel te laten verlopen, zodat het nog op tijd wordt aangevraagd.

Werkwijze

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, ontvangt u van ons een email met een stappenplan hoe u de juiste documenten dient aan te vragen.

Hierbij sturen we gelijk alle stukken mee die ingevuld dienen te worden voor de aanvraag van de benodigde documenten. Hierdoor hoeft u zelf niet meer op zoek te gaan naar de juiste werkwijze voor het aanvragen van jouw werkvergunning, Verklaring van Rechtswege.

Kortom, wilt u ook geen stress voor het aanvragen van uw Verklaring van Rechtswege? Geef dit dan uit handen aan ons en wij regelen het voor u!